Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv raidīs no izbraukuma studijas Liepājā

Piektdien, 25. janvārī, jauniešu radio stacija Latvijas Radio 5 – Pieci.lv īpašā izbraukumu studijā raidīs no Liepājas, viesojoties Liepājas Universitātes telpās. Izbraukuma tiešraide notiek projekta „Pieci.lv brauc pie klausītājiem” ietvaros, lai paplašinātu jauniešu interešu loku un dažādotu informācijas ieguves avotus, kā arī iepazīstinātu klausītājus ar dzīvi Latvijas reģionos.

No Liepājas skanēs rīta programma „Pieci Rīti” ar Tomu Grēviņu, Uldi Ziediņu un Inesi Pučeku, kā arī pēcpusdienas programma „Pieci Brauc” ar Magnusu Eriņu.

„Izbraukums un izkāpšana ārpus ierastā ir feins piedzīvojums gan mūsu klausītājiem, gan arī ētera cilvēkiem - mums pašiem. Ir svarīgi satikt tos, kuri ikdienā mūs klausās: ielūkoties viņu ikdienā, notikumos, parunāt par būtisko. Lai arī mūsdienās ar tehnoloģiju palīdzību šķietami esam tik tuvu viens otram un klausītāji bieži ar īsziņu, zvanu un sociālo tīklu komentāriem piedalās raidījuma satura veidošanā, tomēr klātienes sarunai ir cita nots un vērtība,” stāsta Pieci.lv dīdžejs Toms Grēviņš.

Toms Grēviņš, Uldis Ziediņs un Inese Pučeka uz Liepāju dosies jau ceturtdien, 24. janvārī, lai plkst. 19:00 Liepājas "Jauniešu Mājā" tiktos ar jauniešiem, kuri interesējas par darbu medijos un dalītos pieredzē par darbu rīta radio. Piektdien Pieci.lv dīdžeji Liepājas Universitātē foajē būs sastopami no plkst. 6.00-9.00 un no 17:00-20:00, kur raidījumu vadītājiem pievienosies studenti, Liepājas jaunie uzņēmēji, kā arī aktīvi un sabiedrībā pazīstami liepājnieki, lai Pieci.lv klausītājiem pastāstītu par dzīvi un aktualitātēm Liepājā.

Projekts „Pieci.lv brauc pie klausītājiem” ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu aizsākās 2018. gada novembrī, kad izbraukuma studija viesojās Rēzeknē. 22. februārī Pieci.lv viesosies Valmierā, 29.martā Ventspilī un 26.aprīlī Daugavpilī.

Liepājā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv skan 102,1 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai Pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV

Kantar TNS 2018. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ik nedēļu klausās 156 tūkstoši jauniešu visā Latvijā.

 

 Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv