Iespējams, pasaulē būtu mazāk ķeksīša - publikas pieprasījuma, inerces un iespējamās peļņas dēļ sarakstītas un ierakstītas mūzikas, ja katra grupa saprastu, ka neko labāku par tobrīd jaunāko albumu ierakstīt vairs nespēj un pieliktu punktu, lai tas labākais paliktu arī pēdējais. Lielākoties ir otrādi un daudzām grupām labākie ir pirmie albumi, bet, pirmo reizi noklausoties Edgara Šubrovska grupas „Hospitāļu iela” trešo albumu „Pūķis”, radās sajūta, ka tas ir labākais, ko grupa ierakstījusi, un šī sajūta, vēlreiz vairākkārt noklausoties visu grupas diskogrāfiju, joprojām nav zudusi. Visi trīs iznākušie albumi – arī „Pilmēness” (2004) un „Nav centrs” (2005), ir pilni ar izcilām Šubrovska dziesmām, un labi, ka tās piefiksētas, lai paliktu vēsturei, bet „Pūķis” jau skan kā vienots veselums, kas liecina par grupas briedumu un pārliecību par to, kas tiek darīts, lai neko nevajadzētu vairs ne pielikt, ne noņemt nost. Trīs albuma dziesmu pamatā ir Agitas Dragunas dzeja no krājuma „Prāts”, un ir arī divas lieliskas kaverversijas – grupas „Kino” „Rjadom so mnoj” un „N.S.R.D.” „Ķīna”.

„Hospitāļu iela” izbeidza savu darbību, nospēlējot pēdējo koncertu Mākslas Darbinieku namā tieši laikā, kad publika jau bija pieradināta pie sajūtas, ka ir tāda grupa, kas, visticamākais, tuvākos desmit gados nekur nepazudīs. Visi ir dzīvi un veseli, tomēr šis albums šodien jau izklausās kā trekns punkts jeb pat nekrologs „Hospitāļu ielai”, ko jau bijām sākuši uztvert kā dzīvu organismu nevis tikai cilvēku pulciņu, kas sanākuši kopā, lai aiz gara laika uzspēlētu dziesmiņas sev un draugiem par prieku.

Šubrovskis, kurš jau ierakstījis trīs albumus ar savu tagadējo grupu „Manta”, joprojām mēdz „Hospitāļu ielas” dziesmas uzspēlēt savās retajās solo uzstāšanās reizēs, līdzīgi kā Džeks Vaits, kura koncertos katra otrā dziesma ir no The White Stripes repertuāra.

Raidījumā „Zibens Pa Dibenu” 20.septembrī viesojas grupas līderis - dziesmu autors, ģitārists, dziedātājs Edgars Šubrovskis, bundzinieks Toms Circenis un vijolniece, brīžiem arī vokāliste Dina Skreitule.

Informācija par albumu