Bērnībā brīnīties un sajūsmināties par neierasto sanāk skaistāk nekā vēlākajos gados. Šo plati atradu un klausījos Purvciemā kaimiņos dzīvojošā dziedātāja Ojāra Grīnberga dzīvoklī, jo kā kaut kas absolūti neparasts mani uzrunāja vāciņš, uz kura redzamais kustonis bija daudz redzēts mūsu dzīvokļos, bet vēl nekad uz bildes, kur nu vēl uz plašu vāliem. Pati mūzika arī patika, kaut tolaik droši vien no tās neko nesapratu. Un tieši tāpēc arī patika, tāpat kā vēlāk Kraftwerk un Greisa Džonsa, pirmoriez viņus ieraugot TV raidījumā Planētas balsis vai "Dzeltenie Pastnieki", kuru kaseti kāds no klases biedriem bija paņēmis līdzi ekskursijā ar autobusu Ļviv uz Latgali. Šis ir viens no diviem ierakstiem (otrs ir Paula dzeltenā plate), kura iekļūšana arī manā latviešu top 100 saistās ar agras bērnības sajūsmu.

Uz plates vāka aptuveni rakstīts tā: Prusaku Ansamblis izveidots 1974.gadā. Ideja par grupas izveidošanu radās ārzemju latviešu jaunatnes kongresā  Nīderlandē, 1974.gada vasarā. Grupas nosaukums ir aizgūts no Aleksandra Čaka dzejoļa "Mans prusaku ansamblis". Plate ierakstīta 1975.gada 2. un 3.janvārī Stīga Junsona studijā Stokholmā, Zviedrijā. Skaņu režisors bija pats Stīgs Junsons. Ieraksta laikā grupa spēlēja kopā tikai trešo reizi.

Grupas sastāvs: Marks Opeskins - balss, basģitāra, tolaik dzīvoja Frankfurtē un mācijās mūzikas augstskolā, vadīja latviešu un vācu korus, no Latvijas emigrējis 1973.gadā, pirms tam Rīgā spēlējis vairākās pagrīdes apvienībās no 15 gadu vecuma; Māris Rozenbahs - bungas, beidzis tehnisko vidusskolu, spēlējis dažādās zviedru grupās; Gundars Rullis - ģitāra, Zviedrijā spēlē vijoli simfoniskajā orķestrī un stīgu kvartetā; Juris Kronbergs - gandrīz visu tekstu autors (spēlēja bungas arī citā latviešu grupā "Dundurs"). Speciāli plates izdošanai tika izveidots ierakstu leibls "Bumbiers". Uz plates vāka rakstīts, ka plati var iegādāties pie kasiera Lejiņa, Stokholmā, adrese ...
(izmantota informācija no beatles.ru foruma)

Radio NABA studijā viesojas "Prusaku Ansambļa" dalībnieki Juris Kronbergs, Marks Opeskins un Gundars Rullis.