Raidījumā par "Kartāga" 1995.gada albumu "Zēns ar akmeni".

Klausoties šodien Edgara Šubrovska „Hospitāļu ielas” un „Mantas” vai Andra Indāna „Gas Of Latvia” ierakstus un rokoties dziļāk pie saknēm, nonākam pie grupas „Kartāga”, kas darbojās no 1994. līdz 1996.gadam.

Kā tas ir likumsakarīgi un ko raidījumā min arī grupas basģitārists Uldis Kairis, diviem spilgtiem līderiem ilgi darboties kopā nav viegli, bet tās radošo nesaskaņu dzirksteles, kas šķīst, var radīt kaut ko paliekošu un vērtīgu – ne velti „Kartāga” tiek raksturota kā viena no nozīmīgākajām grupām Latvijas rokmūzikas vēsturē, kaut savus albumus izplatījusi tikai pašas spēkiem nelielās tirāžās kasetēs, un tikai 2003.gadā Naba Music izdod „Zēns Ar Akmeni” tam laikam aktuālajā CD-Rom matricas formātā kopā ar citu nozīmīgu „Kartāgas” ierakstu mp3, koncertfilmu, fotogrāfijām un dziesmu tekstiem.

Albums „Zēns Ar Akmeni” ierakstīts „Torņa” studijā 36 stundu ilgā maratonsesijā. Kaut arī grupas ieraksti joprojām nav atrodami mūsdienu mūzikas staumēšanas vietnēs, pašiem dalībniekiem nezināmas personas padarījušas pieejamus „Kartāgas” ierakstus youtube un grupa ieguvusi kulta statusu arī to mūzikas klausītāju vidū, kas deviņdesmitajos gados vēl neapmeklēja „Torņa” organizētus un citus pagrīdes mūzikas koncertus, kuros „Kartāga” regulāri uzstājās līdzās citām to laiku aktuālajām grupām „Skumju Akmeņi”, „Deports Uz Debesīm” un joprojām aktīvajiem „Baložu Pilniem Pagalmiem”.

Mēģinājums savākt kopā visus četrus „Kartāgas” dalībniekus studijā tomēr neizdevās – atnāca tikai Andžons un Uldis Kauris, jo grupas bundzinieks Uldis Zariņš netika, bet sākotnēji gaidītais Šubrovskis beigu beigās piedalījās telefoniski.