Raidījums veltīts 1995.gadā izdevniecības "Tornis" paspārnē izdotajam Māra Šverna pirmajam soloalbumam "Atmiņainā deja".

Nē, es neiešu tev līdz, es neiešu / Man neder tas, ka lietus reti līst… - šī dziesma man pirmoreiz iepatikās 1994.gada izlasē „Odekolons”, kur to dziedāja Lota jeb Lolita Roskoša, kurai pašai bija grupa „Deports Uz Debesīm”. Ģitāru spēlēja Māris, bet basu – Dambis. Tieši šī raidījuma „Zibens pa Dibenu” diena iekritusi lietaina, un Māris Šverns „Radio NABA” studijā stāsta par savu pirmo soloalbumu „Atmiņainā Deja”, kur šo dziesmu viņš dzied pats un melodija ir cita. Vēlāk, spēlējot to koncertos ar savu grupu „Baložu Pilni Pagalmi”, viņš pamanās abas versijas apvienot. Koncertos šo dziesmu skaisti interpretējusi pa savam arī „Hospitāļu iela”, bet albums „Atmiņainā Deja” ir pilns ar hitiem, tāpat kā citi viņa albumi, un tās nebūt nav visas dziesmas – daudzas joprojām nav ierakstītas un publiskotas, un dažas no tām esot tapušas vēl pirms Māris astoņdesmito gadu vidū sāka spēlēt grupā „Inokentijs Mārpls”. Vēlāk ilgus gadus savas dziesmas viņš rakstīja un krāja kaudzītē – arī Dambis atceras pāris ierakstu sesijas, kas slēpjas kaut kur vecās lentēs un nevienam netiek rādītas. Kopš deviņdesmito gadu vidus, kad Māris atsāka savas dziesmas spēlēt citiem, kolēģi no Mūziķu apvienības „Tornis”, kuras mājvieta – mēģinājumu telpa un pašu spēkiem izveidota studija - ilgus gadus bija ūdenstornī Pārdaugavā, viņu dēvējuši par „Torņa” hitu fabriku.

Studijā ciemojas arī Laura Ziemele, kura piedalījusies vairākās Māra nākamā soloalbuma „Romāna varonis” dziesmās, un raidījumā skan arī dažas no tām, jo līdz pēdējam brīdim bija grūti izvēlēties, kuru no šiem abiem agrīnajiem albumiem iekļaut „Zibens pa Dibenu” simtniekā.

Šverna dziesmas iedvesmojušas daudzus mūziķus – iznākusi arī izlase „Brāļi un māsas”, kur viņa dziesmas spēlē citas grupas. Māris dziesmas raksta joprojām un pašlaik gatavojas pabeigt savu kārtējo albumu ar „Baložu Pilniem Pagalmiem”.