Sabiles rokgrupas "Pienvedēja Piedzīvojumi" (PP) debijas albums "Cilvēks ar trepēm" iznāca 1996.gadā kasetēs un 2017.gadā vinila formātā. Grupas senākie cienītāji iebildīs, ka pirms tam jau bijuši divi kasešalbumi "Gumijas līme" un "Nelaiks", bet PP līderis – basists un dziedātājs Māris Žigats precizē, ka tie abi bijuši Talsu sakaru mezgla studijā tapuši "The Smashing Pumpkins", "The Breeders", "Rage Against The Machine", "Nirvana" iedvesmoto Sabiles jauniešu demoieraksti, ko aizsūtīt klubiem un festivāliem, lai tie zina, ko aicina spēlēt. PP nemaz nav domājuši par to, kādā valodā vajadzētu dziedāt, un, iespējams, pateicoties tam, ka angļu valodu nav zinājuši tik labi kā mūsdienu jaunieši, sākuši darīt to latviski. Grupas dalībnieki bijuši aktīvi savas dzimtās Sabiles kultūras dzīves organizētāji un rīkojuši tur festivālu "Zem tilta", kurā uzstājās vairākas grupas no Rīgas un citām pilsētām.

"Cilvēks ar trepēm" ir PP pirmais profesionālās studijās Rīgā pie Lena Deivisa un Tāļa Timrota ierakstītais albums, ko paši piedāvājuši lielajai kompānijai Mikrofona Ieraksti un festivālā "Bildes" sastaptais izdevējs Guntars Račs, kurš bija PP redzējis televīzijas kanālā Pica TV, piekritis. Albuma nosaukums radies, viesojoties ierakstu kompānijas telpās, kur noticis remonts. "Sēžam, domājām par nosaukumu. Ienāk vīriņš ar trepēm, skrūvē lampas un tajā brīdī mēs sapratām, ka tā arī sauksim albumu un vienu no dziesmām," atceras Māris.

PP kļuva par pirmo grupu no tā saucamajām "underground" aprindām, ko izdeva un reklamēja liela ierakstu kompānija, dodot tai iespēju uzstāties uz lielām skatuvēm. "Pēc tam sākās lavīna – uzreiz parādījās The Satellites, HMP? Fact, Herlis. Tas bija muzikāli ļoti bagāts laiks - katra no šīm grupām bija pilnīgi citāda," saka Žigats un uzsver, ka viss ir bijis atkarīgs no pašu mērķtiecības – tikai, uzstājīgi sevi piedāvājot, tikuši pie pirmajiem koncertiem Igo vadītajā Liepājas klubā Utt., televīzijā un arī pie izdevējiem. "Vienā brīdī attapāmies, ka jau spelējam Liepājas Dzintarā uz vienas skatuves ar tādām superzvaigznēm kā Līvi, Prāta Vētra, Rebel, festivālā Roks pret Skrundas lokatoru un Bildēs," stāsta Žigats.

"Radio Naba" studijā – grupa pilnā sastāvā. Pirmajā pusstundā gan tikai ģitārists Aldis Lunde, bet šim faktam ir savi plusi, jo parasti intervijās viņš runā mazāk par citiem, un šī ir iespēja viņam izteikties, pirms pievienojas Žigats un bundzinieks Pēteris Lunde.