Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Turpmāk visa iepirkumu dokumentācija un informācija par VSIA “Latvijas Radio” iepirkumiem ir pieejama Elektronisko iepirkumu sistēmā:

https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Organizer/269

 

Iepirkumi

Jau rīt sākas labdarības maratons „Dod pieci!”

Ceturtdien, 17.decembrī, plkst.12.00 tiks atklāts labdarības maratons „Dod pieci!”, kas šogad aicina ziedot cietušajiem no vardarbības ģimenē. Doma laukumā izbūvētā Stikla studijā dosies Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Elīna Baltskara, lai sešu diennakšu garumā tiešraidē atskaņotu tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas. Ar sabiedrības ziedojumu atbalstu tiks izveidots ātrās reaģēšanas jeb krīzes fonds, kas sniegs tiešu palīdzību vardarbības upuriem neatliekamu situāciju risināšanai. Labdarības maratons noslēgsies 23. decembrī, plkst.20.00. “Dod pieci!” tiešraidei varēs sekot līdzi sabiedriskajos medijos un mājaslapā dodpieci.lv.

Labdarības maratonu „Dod pieci!” atklās Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. Pirmais viesis būs Valsts prezidents Egils Levits, kurš veiks ziedojumu no Stikla studijas. Skanēs maratona himna „Es zinu, tu esi” un nākamo 152 stundu garumā tiks atskaņotas tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas. Katru dienu Stikla studijā viesosies dažādi eksperti, sabiedrībā zināmi cilvēki un populāri mūziķi. 

Ziedot.lv, sadarbībā ar nevalstiskām organizācijām Latvijā, nodrošinās atbalstu, lai par ziedotajiem līdzekļiem cietušie saņemtu steidzami nepieciešamu palīdzību īslaicīgai pajumtei, medicīniskai palīdzībai, ekspertīžu apmaksai, ēdienam, transportam, mentoram u.c. Labdarības maratona “Dod pieci!” partneri būs ikviena biedrība, organizācija, sociālais dienests vai policija, kas palīdz vardarbības upuriem. Palīdzības saņemšanas pieteikuma anketu jau šobrīd var aizpildīt mājaslapā dodpieci.lv.

Ikviens aicināts ziedot „Dod pieci!” apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus, sākot no EUR 5, var veikt mājaslapā www.dodpieci.lv.  Līdz 27. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus var veikt „Circle K” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Līdz 10.janvārim „Dod pieci!” ziedojumus varēs veikt Ziedot.lv mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim skaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī pie labdarības maratona Stikla studijas Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 m distanci. Ja ziedotājs vēlas ziedot ar dziesmu, naudas ziedojuma kastē jāievieto arī iepriekš sagatavota lapiņa ar skaidri salasāmu dziesmas nosaukumu un izpildītāja vārdu.

Līdz 23.decembrim notiek arī „Dod pieci!” labdarības izsoles mājaslapā dodpieci.lv, kur vairāksolīšanā var tikt pie ekskluzīvām lietām, kas maratona laikā arvien tiek papildinātas. Jau norit izsole par Imanta Ziedoņa muzejam no Indijas atsūtīto mākslinieces Fatimas Ahmedas gleznu. Mākslinieces darbi gozējušies arī slavenajā „Christie’s” izsoļu namā. Sporta līdzjutēji varēs iegūt īpašumā boksera Maira Brieža, hokejista Laura Dārziņa, hokeja kluba „Dinamo Rīga”, Latvijas Futbola izlases u.c. lietas. Mūzikas mīļi var ziedot par iespēju dzirdēt savā mājvietā grupu „Čipsis un dullais” un kopā ar repa supergrupu „Singapūras Satīns” uzspēlēt peintbola maču. Mājokļu attīstītāja „Bonava” projektā "Krasta kvartāls" iespējams izsolīt atpūtu un ēdināšanu paraugdzīvoklī. Dalība izsolē ir vienreizējs ziedojums EUR 5 vērtībā, kas automātiski nonāk ziedot.lv rīcībā un tiek pieskaitīts „Dod pieci!” maratona ziedojumiem. Izsoles likme ar minimālo augšupejošo soli ir EUR 1. Brīdī, kad piedāvātā likme tiek pārsolīta, tās iesniedzējs saņem e-pastu.

Uzņēmumi, kuri augstu vērtē sociālo atbildību, tiek aicināti sazināties ar Ziedot.lv. Ziedojumu veicēji, kuru ziedojums ir vismaz EUR 1500 apmērā, maratona noslēgumā tiek aicināti uz “Dod pieci!” Čeku parādi.

Labdarības maratona gaitai būs iespējams sekot līdzi 24 stundas diennaktī Latvijas Radio 5 - pieci.lv ēterā, video tiešraidē www.dodpieci.lv. Par dienas aktualitātēm varēs uzzināt www.lsm.lv un speciālās Latvijas Televīzijas 1.kanāla reportāžās. Visas nakts garumā labdarības maratona notikumiem varēs sekot līdzī LTV1 un Latvijas Radio 1. Maratona jaunumi būs lasāmi arī TVNet Grupas portālos.

Šogad īpaši rūpīgi tiks ievēroti nepieciešamie drošības pasākumi gan Stikla studijā, gan skaidras naudas ziedošanas zonā pie tās. Lai ievērotu drošības prasības, saņemtas speciālas Slimību un profilakses kontroles centra ekspertu konsultācijas, kas attiecas uz dīdžejiem, tehnisko komandu, viesiem un ziedotājiem. Šogad dīdžejus no studijas viesiem atdalīs stikla siena un viesu skaits būs ierobežots. Organizatori aicina šogad iespēju robežās izvēlēties bezskaidras naudas ziedojuma veikšanu attālināti.

Labdarības maratons “Dod pieci!” rūpīgi apsver un izvēlas atbalsta tēmu sabiedrības ziedojumu vākšanai. Jau septīto gadu tas mediju dienaskārtībā ceļ neērtas tēmas, iestājoties par cilvēciskāku vidi un pārmaiņām sabiedrībā. Statistikas dati liecina - katra trešā sieviete Latvijā atzinusi, ka ir piedzīvojusi fizisku vai seksuālu vardarbību ģimenē. Tas ir viens no augstākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā. Pagājušajā gadā Latvijā sociālās rehabilitācijas pakalpojumus saņēmuši 1970 no vardarbības cietuši bērni, no kuriem 81% cietuši ģimenē. Saskaņā ar Valsts policijas datiem, pēdējo piecu gadu laikā varmākas nošķiršanas gadījumu skaits Latvijā palielinājies vidēji desmit reižu. To pamatā visbiežāk bijusi vardarbība, kas notikusi nereģistrētā laulībā, starp vīru un sievu, māti un dēlu. Pēdējo piecu gadu laikā Latvijā par 60% pieaudzis arī tiesu nolēmumu skaits par upura pagaidu aizsardzību. Eiropas Dzimumu līdztiesības indeksa vērtējums vardarbības jomā Latvijai ir 38,2,  kas ir augstāks nekā vidēji Eiropas Savienības valstīs (27,5). 


Par labdarības maratonu “Dod pieci!”

Labdarības maratons “Dod pieci!” notiek no 17. līdz 23. decembrim. To rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu lsm.lv. Pirmo reizi projekta satura partneris ir Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica, kas vardarbības tēmu padziļināti pēta kopš pagājušā gada. Projektu atbalsta mājokļu attīstītājs “Bonava”, Luminor banka, „Circle K Latvia” un reklāmas aģentūra “NORD DDB Riga”. Informatīvi atbalsta „TVNET Grupa”, „Clear Channel”, „Visual Media”. Tāpat “Dod pieci!” organizēšanā atbalstu sniedz vairāki uzņēmumi – New Black, Paulig, Tava skaņa, Kompānija NA, PērkamKopā, ISKU, Alan Deko, Toi-toi, Mārupes logi, Printanova, Mega sargs, Spināts un sviests, viesnīca „Radi un draugi”, Centrālā laboratorija, Magnum NT, HOSE, Nemoloko, Brinks, Zelt.

 “Dod pieci!” ir daļa no starptautiska projekta „Serious Request”, kurā dažādās Eiropas valstīs radiodīdžeji nedēļu raida no īpašas stikla studijas, pievēršot uzmanību konkrētai sabiedriski nozīmīgai tēmai. Ikviens tiek aicināts ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļāko dziesmu radio ēterā. Latvijā šo tradīciju iedzīvināja Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radošā komanda. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir  jauniešu satura multimediāla platforma, viens no ietekmīgākajiem zīmoliem jauniešu auditorijas vidū.