Ceturtdiena, 2024. gada 18. aprīlis

Vārda diena: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR2 piedāvā Latvijas Radio bigbenda jubilejas nedēļas raidījumus

Latvijas Radio bigbends šonedēļ atzīmē 50. jubileju un Latvijas Radio 2 saviem klausītājiem visu nedēļu piedāvās tikties ar izciliem mūziķiem, kuri spēlējuši kolektīva sastāvā senāk un tiem, kuri radošo kolektīvu veido šodien.

Pirms 50 gadiem 1966.gadā tika izveidots viens no Latvijas izcilākajiem mūzikas kolektīviem Latvijas Radio bigbends. Tā dibinātājs bija leģendārais komponists Ringolds Ore, savukārt tā laika nosaukums - Latvijas PSR televīzijas un radio estrādes orķestris. Pie kolektīva diriģenta pults savulaik stāvējušas tik spožas personības, kā Raimonds Pauls, Alnis Zaķis un Gunārs Rozenbergs. Mūzikas speciālisti vienbalsīgi atzīst Radio vieglās mūzikas orķestra profesionālo līmeni, kas to ierindojis  labāko Eiropas bigbendu sarakstā.  2012.gadā  ar Maestro Raimonda Paula svētību kolektīvs atdzimis jaunā kvalitātē. Tā vadību uzņēmies Māris Briežkalns, bet diriģents ir talantīgais jaunākās paaudzes mūziķis Kārlis Vanags.

No 31.oktobra līdz 4.novembrim pēcpusdienās plkst. 16:05 LR2 studijā viesosies bigbenda esošie un bijušie mūziķi, bet vakaros plkst. 23:00 skanēs mūzika no bagātīgās ierakstu krātuves.

Šodien studijā esam aicinājuši dziedātāju Ritu Trenci un kādreizējos orķestra mūziķus – Indriķi Veitneru, Raivo Stašānu un Zinti Žvartu, kuri stāstīs par radošā kolektīva laiku, kad to vadīja Alnis Zaķis un Gunārs Rozenbergs. Otrdien komponiste un dziedātā Lolita Vambute un mūziķis Jānis Zirnis dalīsies atmiņās par bigbenda pirmsākumiem. Trešdienas pēcpusdienā bijušais mūziķis, trompetists un nošu arhivārs Zigurds Linde stāstīs par radošā kolektīva vēsturi, bet ceturtdien piedāvāsim sarunu ar Māri Briežkalnu, kurš šobrīd ir Latvijas Radio bigbenda vadītājs.

Piektdien sarunu cikla noslēgumā studijā aicināsim trīs izcilus latviešu estrādes dziedātājus – Žoržu Siksnu, Viktoru Lapčenoku un Ingu Pētersonu.

Aicinām skatīties Latvijas Radio 2 tiešraidi arī video formātā mājas lapā http://lr2.lsm.lv/lv/lr2/, bet aktualitātēm sekot līdzi sociālajās vietnēs facebook.com/LatvijasRadio2 un twitter.com/LatvijasRadio2!