Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Labdarības maratonā DOD PIECI vēža pacientu atbalstam ziedoti 190 910,45 eiro

Labdarības maratonā Dod Pieci, ko rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un Ziedot.lv, saziedoti 190 910,45 eiro, kas ir par 55 363,74 eiro vairāk nekā pērn. Dod Pieci šogad aicināja sabiedrību atbalstīt vēža skartos cilvēkus, lai savāktu naudu psihosociālās rehabilitācijas nometnēm, kuras rīko biedrība Dzīvības koks. Par līdz šim saziedoto naudu būs iespējams sarīkot 21 nometni 513 cilvēkiem.

"Esam ļoti pateicīgi par tik negaidīti lielu atbalstu," Dod Pieci noslēgumā atzina onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības Dzīvības koks valdes locekle Maija Kārkliņa. Latvijā šobrīd ir gandrīz 75 tūkstoši cilvēku, kuriem ir diagnosticēts vēzis, taču valsts apmaksāta psihosociālā rehabilitācija nav pieejama. Maija Kārkliņa atklāja, ka labdarības maratons jau tagad ir palīdzējis daudziem cilvēkiem saprast, ka savā cīņā ar vēzi viņi nav vieni.

Savukārt Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta atzina, ka Dod Pieci ir kļuvis par sirsnīgu tradīciju, kas ikvienam ļauj kļūt labākam, bet sabiedrībai kopumā palīdz ieraudzīt tos, kuriem vajadzīgs apkārtējo atbalsts. "Pateicoties Latvijas sabiedriskajiem medijiem, īpaši Latvijas Radio 5 - Pieci.lv, arī šogad aktualizēta daudziem Latvijas cilvēkiem svarīga, bet noklusēta, nepamanīta tēma. Paldies katram ziedotājam par uzticību un atbalstu!” teica Dimanta.

 

"Man ir liels prieks, ka Latvijas Radio veidotā akcija ar katru gadu gūst arvien lielāku ievērību un tajā iesaistās arvien plašāks atbalstītāju loks. Domāju, ka visiem, kas piedalījās šī spilgtā notikuma tapšanā un sagatavošanā vairāku mēnešu garumā, šobrīd ir pamats patiesam gandarījumam par paveikto," atzina Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš.

"Ir tikai pašsaprotami, ka esam iesaistījušies šajā labdarības maratonā, lai stāstītu, skaidrotu un pievērstu sabiedrības uzmanību tēmai, par kuru daudzi ir vairījušies runāt skaļi," pauda VSIA Latvijas Televīzija valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Labdarības maratons Dod Pieci noritēja no 15.-21. decembrim un tā laikā trīs Latvijas Radio - Pieci.lv dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš dzīvoja un strādāja īpašā stikla studijā pie Origo. Tirdzniecības centra menedžeris Aleksandrs Ņemirovskis ir gandarīts, ka šogad ziedotāji pie stikla studijas bijuši īpaši aktīvi - labdarības maratona laikā šeit ik dienu pulcējušies neskaitāmi ziedot gribētāji. Saskaņā ar Ziedot.lv datiem, Dod Pieci laikā stikla studijas ziedojumu kastītē ziedoti 35 037 eiro.  

​Video ar viesu intervijām un dziesmām var vērot Dod Pieci YouTube kanālā: http://ej.uz/dodpieciTV