Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Valsts svētkos Latvijas Radio pasākumu tiešraides un raidījumi par mūsu iedzīvotājiem

Valsts svētkos Latvijas Radio piedāvās tiešraides no svinīgajiem pasākumiem, raidījumos stāstīs par lieliskiem mūsu valsts iedzīvotājiem, kā arī spēlēs skaistāko mūziku priecīgam svētku noskaņojumam.

Sestdien,18.novembra rītā plkst. 9:00 Latvijas Radio 1 pieslēgsies Rīgas Domam, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienai veltīts ekumēniskais dievkalpojums. Tieši pusdienlaikā plkst.12:00  klausieties Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces uzrunu no parlamenta svinīgās sēdes. Savukārt plkst.13:05 pieslēgsimies 11.novembra krastmalai, kur notiks Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 99.gadadienai veltīta Nacionālo bruņoto spēku militārā parāde un to komentēs Tālis Eipurs un pulkvežleitnants Edmunds Svenčs.  Vakarā  aicinām ieslēgt Latvijas Radio 2, kur plkst.18:00 tiešraidē varēsim baudīt grupas „Raxtu raxti” koncertu Ķīpsalā. Savukārt Latvijas Radio 1 no plkst.19:30 tiešraidē gaidīsim valsts prezidenta uzrunu pie Brīvības pieminekļa, un plkst.21:00 kopīgi dziedāsim Latvijas valsts himnu, kuru visā Latvijā translēs LR1, LR2, LR4 un Pieci.lv!

Īpašos raidījumos sestdien stāstīsim par talantīgiem, uzņēmīgiem un sirsnīgiem Latvijas cilvēkiem. Plkst.11:05 LR1 klausieties Ilgas Augustes raidījumu par Mediņu dzimtu, bet plkst.16:06 raidījuma „Latvijas stāsti Latvijas simtgadei” varoņu salidojumu un apbalvošanu. Plkst.17:00 Latvijas Radio 3 – Klasika piedāvājam noklausīties Dinas Dūdiņas – Kurmiņas sarunu ar rotkali un „Baltu rotu” mākslinieci Initu Straupi, bet plkst.18:15 LR1 latgaliskajā raidījumā „Kolnasāta” būs iedvesmojoša saruna ar pasaulē pazīstamo ērģelnieci Ivetu Apkalnu.

Par svētku dienas muzikālo noskaņojumu rūpēsies Latvijas Radio 2, raidot visu laiku patriotiskākās latviešu dziesmas dzimtajā valodā. Latvijas Radio 3 – Klasika plkst. 12:00 atskaņos skaistākās lappuses no Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertiem, bet vakarā plkst. 20:00 raidīs Romualda Kalsona operu "Pazudušais dēls". Svētku dienai noslēdzoties, plkst. 23:15 LR3 atskaņos Jāzepa Vītola svītu "Dārgakmeņi", ko 2003. gadā Lielajā ģildē ieskaņojis Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Andris Nelsons. Savukārt aktuālāko mūziku, kas radīta Latvijā, visas dienas garumā ne tikai radio uztvērējos, bet arī internetā un mobilajā aplikācijā ikvienam nodrošinās Pieci.lv!