Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

No 7. maija LR1 skanēs Eiropas Parlamenta vēlēšanu bezmaksas aģitācija

No otrdienas, 7. maija, Latvijas Radio 1 ēterā, saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, skanēs Eiropas Parlamentā kandidējošo partiju bezmaksas aģitācija. Visām vēlēšanās kandidējošajām partijām izlozes kārtībā būs nodrošinātas tiesības izmantot 4x5 minūtes ētera raidlaiku, lai sabiedrībai izklāstītu partijas programmu vai būtiskākos vēstījumus.

Partiju priekšvēlēšanu bezmaksas aģitācijas raidlaiku saraksts pieejams Latvijas Radio mājaslapā: https://latvijasradio.lsm.lv/lv/prieksvelesanu-agitacija/

Priekšvēlēšanu periodā visi Latvijas Radio kanāli nodrošinās daudzpusīgu, informatīvi - analītisku programmu saviem klausītājiem, lai nodrošinātu objektīvu priekšstatu par kandidātiem un to solījumiem ceļā uz Eiropas Parlamentu.

Sabiedrisko mediju portālā lsm.lv pieejams Latvijas Radio Ziņu dienesta un lsm.lv izveidotā Eiropas Parlamenta „Pariju šķirotava”, kas, balstoties uz situāciju modelēšanu, palīdzēs izsvērt viedokļu sakritību un vērtības.

Latvijas Radio 1 raidījums „Krustpunktā” piedāvā vēlētājiem gan izsmeļošas intervijas ar deputātu kandidātiem, gan četras priekšvēlēšanu diskusijas, kurās runās par tiem jautājumiem, kuri Eiropas Parlamentam būs jārisina turpmāko piecu gadu laikā.

Savukārt rīta programmā „Labrīt” dzirdamas Latvijas Radio Ziņu dienesta sagatavotās intervijas ar visu vēlēšanās startējošo partiju līderiem, kā arī analītiska satura sižeti vēlētajiem ar padziļinātu interesi par Eiropā notiekošajiem procesiem programmā „Labrīt” un raidījumā „Īstenības izteiksme”, tādējādi palīdzot izdarīt atbildīgu izvēli vēlēšanu dienā.

Latvijas Radio 2 raidījumu ciklā „Eiropas krustceles”, tuvojoties Eiropas Parlamenta vēlēšanām,  palīdz izprast Eiropas vēsturi, Eiropas Savienības struktūru un savas iespējas ietekmēt notiekošos procesus, kā arī runā par Latvijas vietu Eiropā un to, kā Eiropas Savienībā pieņemtie likumi un noslēgtie līgums attiecas uz mums visiem.

Latvijas radio 4 – Doma Laukums raidījumā „Darbojošās personas” saviem klausītājiem piedāvā noklausīties piecas diskusijas, kurās runā gan par esošo Eiropas parlamenta deputātu darba izvērtējumu, gan partiju prioritātēm strādājot nākamā sasaukumā. Savukārt raidījumā „Doma laukums” dzirdamas 16 Eiroparlamenta vēlēšanās startējošo partiju vizītkartes, lai informētu vēlētājus par partiju darbības virzieniem.

Arī Latvijas Radio 5 – pieci.lv ēterā aktualizēs Eiropas Savienības vēstures, politikas un dalībvalstu jautājumus, ka arī runās par jauniešiem aktuālo studentu apmaiņas programmu Erasmus un citiem jauniešu vidū aktuāliem jautājumiem Eiropas kontekstā.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv