Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 ieskandina Gadsimta garāko līgodziesmu

No 27. maija līdz 20. jūnijam  pēcpusdienās Latvijas Radio 2 ēterā skanēs īpašs raidījumu cikls „Ielīgošana”, kura ietvaros klausītāji tiks iepazīstināti ar Latvijas koriem un folkloras kopām, kas piedalīsies „Gadsimta garākās līgodziesmas” izdziedāšanā. Unikālais Latvijas valsts simtgadei veltītais projekts „Gadsimta garākā līgodziesma” jau ceturto reizi  gada garākajā dienā - Vasaras saulgriežos, 21. jūnijā – skanēs visā Latvijā un Latvijas Radio 2 ēterā.

„Šis projekts ir mūsu kopības apzināšanās, kā arī iespēja visai pasaulei apliecināt, cik spēcīgas ir dziedāšanas un sadziedāšanas tradīcijas Latvijā. Pirms „Gadsimta garākās līgodziesmas”, kura tiks izdziedāta visas dienas garumā Vasaras saulgriežos no saules lēkta līdz par rietam, mēs vēlamies iepazīstināt savus klausītājus ar spēcīgajiem un iedvesmojošajiem kolektīviem, kuri ik dienas pulcē ap sevi tos cilvēkus, kuri kopj mūsu dziedāšanas tradīciju un šogad piedalīsies projektā. Tie ir kori, kolektīvi un folkloras kopas no visas Latvijas, kā arī Eiropas un pat Amerikas,” stāsta projekta īstenotāja un Latvijas Radio 2 ētera personība Baiba Palkavniece.

Saulgriežu ieskandināšana notiks no 27. maija līdz 20. jūnijam darbadienās, Latvijas Radio 2 pēcpusdienas programmas „Ceļojums” laikā pēc plkst. 15:00. Tajā Latvijas Radio 2 ēterā personības sazināsies ar „Gadsimta garākās līgodziesmas” dalībniekiem, stāstīs par latviskajām saulgriežu tradīcijām, kā arī informēs par to, cikos un kur dažādās Latvijas pilsētās un novados 21. jūnijā tiks rīkota kopīgā dziedāšana.

21. jūnijā Līgo dziesma no saules lēkta plkst. 4:29 līdz saules rietam plkst. 22:22 ar Latvijas Radio 2 ētera starpniecību vīsies cauri visai Latvijai, kopīgā līgošanā pulcējot dažādu pilsētu un novadu – Rīgas, Līgatnes, Salacgrīvas, Kocēnu, Strenču, Cēsu, Madonas, Ciblas, Rēzeknes, Līvānu, Daugavpils, Jēkabpils, Aizkraukles, Amatas, Baldones, Iecavas, Jelgavas, Tērvetes, Saldus, Brocēnu, Durbes, Pāvilostas, Alsungas, Ventspils, Dundagas, Rojas, Tukuma, Jūrmalas, Olaines un Jaunmārupes dziedātājus, kā arī latviešu korus un muzikālos kolektīvus Amerikā, Kanādā un vairākās Eiropas valstīs.

Latvijas Radio 2 ir latviešu populārās mūzikas kanāls, kas ik dienas atskaņo tautā mīlētākās dziesmas dzimtajā valodā. Kantar TNS 2018. gada dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir klausītākā radiostacija Latvijā ar 19,3% tirgus daļu, ik nedēļu sasniedzot 517 tūkstošus lielu auditoriju. Projekts „Gadsimta garākā līgodziesma” notiek Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv