Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Klasikā raidījums „Pagrabs” - par svarīgāko mākslas, kultūras un mūzikas akadēmiju studentu dzīvē

No 23. septembra Latvijas Radio 3 – Klasika ar otro sezonu atgriežas multimediālais raidījums jauniešiem un mākslas cienītājiem „Pagrabs”. Klasika ēterā un Facebook tiešraidē raidījums būs dzirdams un vērojams divas reizes mēnesī, katru otro pirmdienu no 18:00-18:45. Raidījuma jaunie vadītāji Dāvis Eņģelis un Anna Marta Burve sola runāt par svarīgāko mākslas, kultūras un mūzikas akadēmiju studentu dzīvē - aizraujoši stāsti, jauni atklājumi, patīkamas iepazīšanās un dzīvā mūzika no Latvijas Radio Multimediju studijas, kā arī radošs audiovizuālo stāstu konkurss ar vērīgām balvām.

„”Pagrabs” būs vēl pamanāmāks, vēl jaudīgāks, aktīvi rosoties sociālajos tīklos un sarunājoties ar savu klausītāju. Pie mums jau atkal satiksies jauni mūziķi un mākslinieki, dejotāji un rakstnieki, multimākslinieki un kultūras nozaru teorētiķi, atklājot svaigākās domas, idejas, un savas radošās aktivitātes. Viņi visi – topošie vai jau esošie kultūrjomas profesionāļi un entuziasti, kuru rokās ir Latvijas kultūras nākotne,” atklāj raidījuma vadītāja Anna Marta Burve.

„Raidījuma mērķauditorija ir jaunieši, kuru dzīves neatņemama sastāvdaļa ir mūzika, māksla un apkārt noritošie kultūras procesi. Vēl vairāk, raidījuma veidošana lielā mērā ir nodota pašu jauniešu rokās, kā arī aicinām klausītājus iesaistīties audiovizuālo stāstu konkursā un izveidot minūtes garu audiovizuālu stāstu no raidījumā dotā citāta un sūtīt uz pagrabs@latvijasradio.lv

Radošāko stāstu autoriem balvas - Latvijas Radio runas kursu nodarbības un citi vērtīgi ieguvumi,” stāsta raidījuma producente Signe Lagzdiņa.

Arī raidījuma jaunajā sezonā turpinās sadarbība ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas, Latvijas Kultūras un Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem, kuri brīvprātīgi piedalās raidījuma satura veidošanā, tādējādi nodrošinot, ka aktuālākie un svarīgākie notikumi, kas norisinās šajās spēcīgajās mākslas nozares augstskolās Latvijā, tiek atspoguļoti „Pagrabā”.

Raidījumam var sekot līdzi ne tikai Klasika ēterā un Facebook tiešraidēs, bet arī Latvijas Radio YouTube kontā, kur atdodami gan pilni raidījuma ieraksti, gan epizodes un mūziķu uzstāšanās, kā arī sociālajā tiklā Instagram  https://www.instagram.com/lr3_pagrabs/

Raidījums no Latvijas Radio Multimediju studijas šogad būs dzirdams katru otro pirmdienu. Tuvākie raidījumi jau 23. septembrī, 7. un 21. oktobrī, 4. un 25. novembrī un 9. decembrī no plkst. 18:00 līdz 18:45.

Mūziķi, kuri uzstājušies Latvijas Radio Multimediju studijā raidījumā „Pagrabs” atzīst – šī ir svarīga iespēja arī pašiem muzicēt radio formātā, un līdz šim kvalitāte un labā attieksme, kādu piedāvā raidījums „Pagrabs” pret spēlēto mūziku, nekur nav bijusi pieejama.

Klausītājiem „Pagrabs” ir iespēja uzzināt par mazāk zināmiem un mākslinieciski interesantiem muzikālajiem sastāviem gan džeza, gan eksperimentālās, gan akadēmiskās mūzikas žanros.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv