Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio veic būtiskas izmaiņas darba organizēšanā, atcelti visi pasākumi, kas nav saistīti ar satura veidošanu

Sakarā ar COVID-19 pandēmiju un ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, ceturtdien, 12. martā, Latvijas Radio valde ir pieņēmusi lēmumu par būtiskām izmaiņām Latvijas Radio darba organizēšanā. No pirmdienas, 16. marta, liela daļa darbinieku strādās attālināti. Ir noteikti būtiski ierobežojumi klātienes intervijām – satura veidotājiem aizliegts klātienē intervēt personas, kuras pēdējo 14 dienu laikā bijušas ārpus Latvijas, tā vietā organizējot telefonintervijas vai elektronisku informācijas ieguvi. Tiek atceltas visas ārpusētera aktivitātes, tostarp pieci.lv DJ skolas mācības jauniešiem, Latvijas Radio 2 jubilejas koncerti šā gada 3. un 4. aprīlī, maksas kursi runas un DJ prasmju apgūšanai u.c. Martā un aprīlī atcelti visi darbinieku ārvalstu komandējumi. Tāpat darbiniekiem lūgts atcelt privātos ceļojumus, vienlaikus paredzot – ja kāds būs devies ārpus Latvijas, nosakāms 14 dienu aizliegums iekļūt darba vietā – Latvijas Radio ēkā Doma laukumā.

Latvijas Radio valde un kanālu vadītāji apzinās, ka iepriekš minētie lēmumi var ietekmēt satura apjomu un kvalitāti, tomēr strauji mainīgās situācijas dēļ ir lemts par ārkārtas preventīviem pasākumiem, lai mazinātu riskus un spētu nodrošināt sabiedrības informēšanu par aktuālo situāciju Latvijā un pasaulē.

“Mums visiem kopā - no žurnālistiem un radījumu viesiem, līdz administrācijai un tehniskajam personālam –, ir jāapzinās situācijas nopietnība un godprātīgi jādara viss iespējamais, lai ierobežotu vīrusa izplatību. Viens neapdomīgs solis var novest pie Latvijas Radio darba paralīzes. Ja ārkārtas situācijā Latvijas Radio vairs nevarētu raidīt no studijām Doma laukumā, mēs esam gatavi nodrošināt alternatīvo apraidi. Tad piecu programmu klausītāji varēs dzirdēt ierobežotu satura apjumu: aktuālās ziņas un rezerves mūziku. Sabiedrības veselības un drošības vārdā mums jādara viss, lai no tā izvairītos,” skaidro Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.

Operatīvā informācija liecina, ka ap 40 % no nepilniem trīssimt Latvijas Radio darbinieku var strādāt attālināti, nodrošinot satura veidošanu un administratīvo darbus ārpus Latvijas Radio ēkas. Tiešraides programmas šobrīd netiek atceltas. Tāpat Ziņu dienests turpinās strādāt maiņu režīmā.

Latvijas Radio rīcība ir saskaņota ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, saņemot akceptu preventīvo pasākumu plāna īstenošanai. Tāpat informēta mediju nozari pārraugošā Kultūras ministrija.

Latvijas Radio atvainojas klausītājiem par iespējamajām neērtībām un saistībā ar COVID-19 pandēmiju aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju uz laiku atturēties no braucieniem ārpus Latvijas teritorijas.

 

Papildu informācijai:

Ieva Aile

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas vadītāja

Tālr: 29104676 | ieva.aile@latvijasradio.lv

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589 | indra.zomerovska@latvijasradio.lv