Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Jāņu vakarā pirmatskaņos Raimonda Paula jauno programmu „Vasaras noskaņās”

23.jūnijā, Jāņu vakarā, Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas raidīs Raimonda Paula jauno programmu „Vasaras noskaņās”, kurā pirmatskaņojumu piedzīvos deviņas Maestro komponētās dziesmas ar dzejnieka Jāņa Petera vārdiem. Koncertā Latvijas Radio 1. studijā tās izpildīs pats Maestro, klātesot pie klavierēm, un aktieru ansamblis „Drama” – Dita Lūriņa, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Egliens un Mārcis Manjakovs. Tajā uzstāsies arī Žoržs Siksna, dziedot populāras un iemīļotas Maestro dziesmas.


Raimonda Paula programmas „Vasaras noskaņās” pirmatskaņojums 23. jūnijā, trešdien, plkst.17.00 būs klausāms Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2 un skatāms LTV1 plkst.20.35. Pēc pirmatskaņojuma dziesmas būs pieejamas arī Latvijas Radio YouTube kontā un Replay.lv.


Maestro jaunradīto dziesmu sarakstā ir „Līgo motīvs”, „Jāņu nakts pasaka Rīgā”, „Kalējs kala”, „Polinēzija”, „No A līdz Z”, „Dziesma par popularitāti”, „Lai cerība kā zvaigzne”, „”Skan klusa nakts”, „Es neatceros”. 


Komponists Raimonds Pauls teica: „Jaunā programma „Vasaras noskaņās” tapa šī gada pirmajos mēnešos. Uzaicināju savu draugu Jāni Peteru rakstīt dzeju par vasaras saulgriežiem, Jāņu laiku, par mūsu svētku svinēšanu. Viņam tapa lieliski dzejoļi, kas, cita starpā, ir arī pilni humora un ironijas, man atlika tikai radīt atbilstošu mūziku. Dziesmas pirmatskaņos aktieru ansamblis „Drama”, kas ir mani seni draugi no jaunības! [Pauls smejas.] Tās ir dziesmas, ko klausīties Jāņu vakarā, bet, kā tās ar laiku iemīļos cilvēki, pašreiz grūti teikt – klausieties koncertu!”.


Jaunajā programmā „Vasaras noskaņās” aktieri gan dziedās, gan arī runās Jāņa Petera dzeju, kas īpaši kuplina svētku laiku. Tajā izskanēs arī dzejas veltījums komponistam Marģerim Zariņam, kurā izmantoti seni vietvārdi, ko ikdienā vairs nelietojam. Koncerta noslēgumā būs dzirdamas arī klausītāju iemīļotas Paula dziesmas, kurām līgotāji varēs dziedāt līdzi.


„Maestro un Jānim Peteram ir piedzimis brīnišķīgs Līgo cikls, pilns noskaņu. Tajā ir gan lustīgas un ēverģēlīgas notis, gan skaista mūzika ar nopietnu un dziļu jēgu,” teica aktrise Dita Lūriņa. „Jaunradītās dziesmas mēģina atmodināt patiesu svētku svinēšanu, kas ierakstīta mūsu ādā un asinīs, un ir kas vairāk par parastu ugunskura aizdegšanu. Tās aicina steigt dziedāt, līgot, priecāties tā, lai dzīvošana ievibrē, un līgo ir patiesi dzīvs.”


Koncertu pavadīs Viktors Ritovs (sintezators), Rihards Goba (ģitāra), Edvīns Ozols (bass), Māris Briežkalns (bungas), Laura Rozenberga (trombons), Oskars Ozoliņš (trompete), Kristaps Lubovs (saksofons). Producenti Māra Eglīte (Radioteātris) un Māris Briežkalns. 

Skaņu ierakstu nodrošina režisori Gustavs Ērenpreiss, Pāvels Mališkins, skaņu inženieri Augustīns Delle, Māris Lācis un Ivo Tauriņš.

Koncerta televīzijas ierakstu nodrošina: režisore Aiga Gramste, redaktore Sanita Auškāpa, radošu operatoru komanda Alda Šēnberga vadībā, māksliniece Kristīne Lasmane, gaismu mākslinieks Gatis Līcis, gaismu un skatuves tehniķis Ēriks Aizpurvs un daudzi citi LTV darbinieki.


Projekts veidots Radioteātra ietvaros, sadarbojoties ar Latvijas Televīziju.
 

Papildu informācija:

Daiga Konošonoka,
Latvijas Radio
Komunikācijas un multimediju daļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 28313163
E-pasts: daiga.konosonoka@latvijasradio.lv