Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 pirmatskaņos īpašu pasaku ciklu bērniem „Ezīša sapņi”

No 4. oktobra populārākajā raidstacijā Latvijas Radio 2 darbdienās plkst. 21.00 skanēs vakara pasaku raidījums „Ezīša sapņi”. Pasaku ciklu sarakstījusi talantīgā latviešu dramaturģe un rakstniece Rasa Bugavičute – Pēce, rosinot mazo klausītāju iegrimt Ezīša Puksīša ikdienas darbos un nedarbos Melleņu ieplakā.

„Mums mājās ir divi piecgadnieki, kuru dēļ mēs pārzinām pieejamo audiopasaku klāstu no galvas. Viņi ir arī galvenā motivācija, kāpēc ar Sandi izlēmām mesties avantūrā un pasakas radīt, jo jauns saturs bērniem vienmēr būs nepieciešams, turklāt tas ir sirds darbs. Un, kas vēl skaistāk – dvīņi ir arī pastarpināti pasaku līdzautori. Sofija izdomāja ezīša vārdu – Puksītis, un Rūdolfs, klausoties pasakas, vienmēr uzdod trāpīgus jautājumus, par kuriem vērts padomāt, pirms nodot tās citiem klausītājiem. Mēs visi ļoti ceram, ka mūsu ģimenes vakara pasakas patiks arī citiem bērniem un viņu vecākiem! Jo, kas vispār var būt labāks par pasaciņu pirms miega, vai ne?”  stāsta „Ezīša sapņi” autore Rasa Bugavičute – Pēce.

Pasakas ierunājis Liepājas teātra aktieris Sandis Pēcis. Aizraujošo stāstu muzikālo pavadījumu radījis pianists un aranžētājs Normunds Kalniņš. Savukārt jaunā māksliniece un ilustratore Agate Lielpētere katru epizodi ietērpusi vizuālā noformējumā – zīmējumā, kas rosinās iztēli par galvenā varoņa ceļu plašās pasaules iepazīšanā. Skaņu režisore – Nora Micpapa.

Latvijas Radio 2 programmas direktors Kaspars Mauriņš atzīst, ka šis pasaku cikls ir īpašs sirds projekts arī viņam: „Liksim lietā savus trumpjus. Latvijas Radio 2 klausās teju katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs – kā no rīta radio ieslēdz, tā izslēdz tik’ uz gulēt iešanas laiku. Tas ir milzīgs klausītāju skaits dažādās paaudzēs! Man pašam mājās skrien divgadīgs puika, tāpēc doma par jaunās paaudzes dzīves pamatu un vērtību veidošanu caur ikvakara pasakām klausītākajā radio stacijā Latvijā šķita īsti vietā. Klausieties, sapņojiet, komentējiet – būsim priecīgi par jūsu atsauksmēm!”.

Pasakas Latvijas Radio 2 ēterā no 4. oktobra skanēs katru darba dienu plkst. 21.00. Ezīša Puksīša piedzīvojumi būs klausāmi ne tikai radio viļņos, bet arī Latvijas Radio 2 mājas lapā, pieejami sabiedrisko mediju portāla lsm.lv sadaļā „Bērnistaba”, kā arī klausāmi populārākajās podkāstu straumēšanas vietnēs.

 

Par Latvijas Radio 2

Latvijas Radio 2 ir klausītākā radio stacija Latvijā, atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā un veidojot praktisku, izklaidējošu, dzīves kvalitāti veicinošu saturu un piederību latviskajai kultūras telpai. Kantar TNS 2021. gada pavasara - vasaras auditorijas dati liecina, ka Latvijas Radio 2 nedēļā sasniedz 458 tūkstošus klausītāju un ir tirgus līderis klausīšanās laika daļā (19,9% no visu Latvijas raidstaciju klausīšanās laika).

Ik gadu viens no vērienīgākajiem Latvijas Radio 2 projektiem ir popa un roka dziesmu aptauja „Muzikālā banka”, kas noslēdzas ar vērienīgu finālšovu. 2021. gada vērtīgākā popa un roka dziesma Latvijā tiks noskaidrota 2022. gada 29. janvārī Daugavpilī.

 

 

Papildu informācijai:

Ieva Aile

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļas vadītāja

Tālr.: 29104676

E-pasts: ieva.aile@latvijasradio.lv