Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 ar muzikālu programmu atzīmēs kanāla dzimšanas dienu

Latvijas Radio 2 ar dažādu mākslinieku muzikālajiem priekšnesumiem piektdien, 1. aprīlī, atzīmēs savu 27. dzimšanas dienu. Dienas gaitā kopumā izskanēs septiņi dzīvie priekšnesumi, piedaloties tādiem mūziķiem, kā „Citi Zēni”, „Vintāža”, Dons, „Zelta kniede”, Ainars Bumbieris un „Akacis”. Visi šie mākslinieki viesosies Latvijas Radio 2 studijā, savukārt plkst. 19.05 klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ivo Fomina koncerta „Cilvēks” tiešraidi no VEF Kultūras pils.

 

„Šis ir sarežģīts laiks, bet nolēmām, ka svētki ir jāsvin un dzimšanas diena tomēr ir jāatzīmē. Neveidosim neko skaļu un grandiozu, bet ceru, ka, ieslēdzot Latvijas Radio 2, klausītāji tiks pie pozitīvām emocijām. Tas mums arī ir pats svarīgākais,” tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

 

Populārās latviešu mūzikas programmas pirmsākumi ir meklējami 1995. gadā, kad sabiedriskā medija Latvijas Radio ietvaros tika nolemts veidot jauniešus izklaidējoši izglītojošu kanālu. Kopš 2000. gada 1. janvāra Latvijas Radio 2 sāka raidīt visu diennakti – no šī brīža programma ir uzskatāma par pilntiesīgu radiostaciju.

 

“Kā radiostacijai, kas atskaņo dziesmas tikai latviešu valodā, Latvijas Radio 2 vienmēr bijusi nozīmīga loma latviešu mūzikā. Latvijas Radio 2 veicina latviešu populārās mūzikas attīstību un stiprina latvisko identitāti. Ir patīkami, ka mūsu, mūziķu, radītās dziesmas ar Latvijas Radio 2 starpniecību var nonākt pie klausītājiem. Lai skan mūžīgi mūžos,” tā mūziķis Ivo Fomins, kura izpildītās kompozīcijas jau gadiem ir klausītāju pieprasītāko dziesmu sarakstā.

 

Atzīmējot kanāla 27. dzimšanas dienu,  1. aprīlī  jau no paša rīta plkst. 8.15 LR2 ēterā viesosies grupa „Citi Zēni”, savukārt plkst. 10.15 muzikālā apvienība „Vintāža”. Plkst. 12.15 LR2 jāieslēdz visiem Dona cienītājiem, bet plkst. 14.15 izskanēs grupas „Zelta Kniede” priekšnesums. Dziedātājs Ainars Bumbieris LR2 ēterā viesosies plkst. 16.15, bet programmas „Latviešiem pasaulē” laikā plkst. 18.15 uzstāsies trimdas roka klasiķi „Akacis”. Visi dzīvie priekšnesumi būs skatāmi arī video tiešraidē Latvijas Radio 2 Facebook kontā.

Arī Maestro Raimonds Pauls parūpējies par īpašu pārsteigumu – pēc plkst. 15.00 LR2 ēterā skanēs viņa dziesmas pirmatskaņojums.

 

No plkst. 19.05 klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ivo Fomina koncerta „Cilvēks” tiešraidi no VEF Kultūras pils. Savukārt, raidījums „Naktsāķis”, kas 1. aprīlī skanēs no plkst. 21.00 līdz 23.00, būs sagatavojis īpašu vakara programmu.

 

Par Latvijas Radio 2

 

Latvijas Radio 2 ir klausītākā radio stacija Latvijā, atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā un veidojot praktisku, izklaidējošu, dzīves kvalitāti veicinošu saturu un piederību latviskajai kultūras telpai. Kantar TNS 2021. gada rudens un 2022. gada ziemas dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir tirgus līderis klausīšanās laika daļā (18% no visu Latvijas raidstaciju klausīšanās laika), nedēļā sasniedzot 449 tūkstošus klausītāju.

Latvijas Radio 2 ētera personību vidū ir Baiba Palkavniece, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, Velga Vītola, Līna Rudzone, Mārtiņš Kanters, Kaspars Markševics, Antra Stafecka, Normunds Zušs, Nora Micpapa un Roberts Buivids, kā arī daudzi citi profesionāļi un sava darba entuziasti.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv