Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv izziņo dīdžeju skolas jauno iesaukumu

 

Jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5 – Pieci.lv izsludina pieteikšanos jaunajam DJ skolas iesaukumam. Atlasē var pieteikties  jaunieši vecumā no 15 – 20 gadiem, kuri vēlas kopā ar LR5 dīdžejiem Tomu Grēviņu, Magnusu Eriņu, Karmenu Stepanovu, Lindu Samsonovu, Mārtiņu Makrecki un Martu Grigali apgūt radio dīdžeja, multimediālā satura veidošanas un raidījumu vadītāja prasmes. Rudenī DJ skola uzņems 6-8 talantīgākos jauniešus, nodrošinot bezmaksas mācības un jauniešu mentorēšanu iedvesmojošu profesionāļu vadībā. Pieteikumus var iesniegt līdz 30. septembrim.

Īpašā mācību un praktisko nodarbību cikla laikā DJ skolā jauniešiem būs iespēja pilnveidot sevi profesionālu Latvijas Radio darbinieku un izcilu pedagogu vadībā, kā arī veidot radio raidījumus interneta pop-up kanālā.

„Radio mainās un attīstās. Arī radio dīdžejiem nepieciešamās prasmes kļūst daudzpusīgākas. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv turpina attīstīt DJ skolas programmu, lai atklātu jaunus talantus un, kas zina, iepazītos ar nākotnes kolēģiem. Šogad esam padomājuši, lai DJ skolas programmā jaunieši varētu apgūt ne tikai ētera vadīšanu, bet arī svarīgākās prasmes, kas nepieciešamas darbam mūsdienīgā radio. Mūsu izveidotajā programmā jauniešiem būs iespēja pilnveidot runas prasmes, skaņas failu montāžu un apstrādi, kā arī gūt ieskatu populārās mūzikas vēsturē,” stāsta Latvijas Radio 5 – Pieci.lv kanāla vadītājs Kārlis Kazāks.  

DJ skolas nodarbības notiks klātienē divas līdz trīs reizes nedēļā no 13. oktobra līdz 21. novembrim Latvijas Radio telpās Rīgā, Doma laukumā 8. Katram audzēknim būs savs mentors – kāda no LR5 ētera personībām, kas sniegs atbalstu radio raidījumu veidošanā un mācību procesā. Konkursa nolikums paredz, ka pieteikties konkursā var arī dīdžeju dueti, trio vai ansambļi.

DJ skolas dalībnieki varēs apgūt radio raidījumu vadīšanas un veidošanas pamatus, darbojoties savā pop-up interneta kanālā kopā ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv dīdžejiem. Skaņas montāžas un apstrādes pamatus mācīs DJ Makree, runas prasmes attīstīs Zane Daudziņa, multimediālā satura veidošana un analīze paredzēta kopā ar Lotu Ulmani un Tomasu Beķeri,  mācības par uzticamas informācijas iegūšanu un analīzi nodrošinās Ziņu dienesta galvenais redaktors Kārlis Dagilis, savukārt ar mūsdienu mūzikas vēsturi iepazīstinās LR5 dīdžejs Toms Grēviņš.

„Pirmo Pieci.lv DJ skolas iesaukumu atceros tikai ar pozitīvām atmiņām. Praktiski darbojoties radio DJ un producenta lomā, varēju rast atbildi uz ļoti būtisku jautājumu – vai man tas vispār patīk? Atbilde uz šo jautājumu bija vērtīgāka par intervijām, ieteikumiem un prasmēm, kuras ieguvu sešu nedēļu laikā,” tā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv dīdžejs Toms Putniņš, kurš 15 gadu vecumā pieteicās DJ skolas programmai un nu apvieno divpadsmitās klases skolas gaitas ar darbu Pieci.lv.

Pieteikumus dalībai DJ skolā var iesniegt līdz 30. septembrim, nosūtot motivācijas vēstuli, aprakstu par sevi un īsu, radošu video uz e-pasta adresi pieci@latvijasradio.lv. DJ skolas jaunā iesaukuma nolikums pieejams šeit: https://ej.uz/PiesakiesDJSKOLAI

 

Par Latvijas Radio 5 – Pieci.lv

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā, kuru klausās ap 158 tūkstošiem jauniešu nedēļā (Kantar TNS 2021. gada dati).

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti podkāsti (Kā ir būt, Radio rings, Pieci skatās, Rītdiena īsumā, Piecas garšas, Piektais līmenis, Profesiju skatlogs), kā arī īpašs video saturs dažādās platformās (Kas tur īpašs, Atkod valsti, Kā ir būt: TALKA u.c.). Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem Latvijas Radio kanāliem, Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.:  +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv