Otrdiena, 2024. gada 16. aprīlis

Vārda diena: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio notiks Maestro Raimonda Paula koncertuzvedums „Sveiks, Marģeri!”

 

Atzīmējot Starptautisko teātra dienu, šī gada 27. martā plkst. 16.00 un 19.00 Latvijas Radio 1. studijā notiks koncertuzvedums „Sveiks, Marģeri!”, kas ir Maestro Raimonda Paula veltījums komponistam, kultūras darbiniekam un vienai no 20. gadsimta spilgtākajām Latvijas kultūras personībām – Marģerim Zariņam.

„Marģeris Zariņš bija izcils komponists un rakstnieks ar izteiktu humora izjūtu. Pats mākslinieks mēdzis jokot, ka mūzika esot viņa sieva, bet literatūra – „mīļākā”. Viņš ir palicis daudzu cilvēku atmiņās gan ar paveikto latviešu kultūrā, gan ar to, ka mīlējis bohēmu. Manuprāt, Marģeris Zariņš ir personība, par ko nedrīkst aizmirst, tādēļ par viņu ir jāpastāsta plašāk,” tā par koncertuzveduma ideju stāsta Maestro Raimonds Pauls, kurš atzīst, ka arī viņam pašam Marģeris Zariņš ir liela autoritāte.

Koncertuzveduma „Sveiks, Marģeri!” saturu veido ne vien Marģera Zariņa melodijas Raimonda Paula apdarē, bet arī fragmenti no M. Zariņa stāsta „Didrika Taizeļa brīnišķīgie piedzīvojumi”. Šķiet, tieši Taizeļa tēlā autors iekodējis daļu no sevis – asprātīga un vitāla bohēmista tēlu.

Koncertuzvedumā piedalās aktieri – Dace Bonāte, Juris Bartkevičs, Raimonds Celms un Ieva Aniņa.

Mūziķi – Maestro Raimonds Pauls – klavieres, Gidons Grīnbergs – vijole, Valdis Zilvers – akordeons, Andris Grunte – bass, Māris Briežkalns – bungas.

Koncertuzveduma režisors – Edmunds Freibergs.

Producenti – Māra Eglīte un Māris Briežkalns / Latvijas Radio.

Ieejas biļetes uz koncertuzvedumu „Sveiks, Marģeri!” var iegādāties „Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā, kā arī internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/26527 

Koncertuzvedumu „Sveiks, Marģeri!” aprīlī būs iespējams dzirdēt arī Latvijas Radio 1. kanālā.

 

Par Latvijas Radio

Latvijas Radio kanālu grupa ar 35,02% radio klausīšanās laika daļu joprojām saglabā tirgus līdera pozīciju Latvijā, liecina Kantar TNS auditorijas dati par 2022. gadu kopumā. Latvijas Radio programmas klausās vairāk nekā 750 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Šobrīd Latvijas Radio ir lielākais programmu producents Latvijā.  Radio veido piecas programmas: Latvijas Radio 1 (trešais klausītākais kanāls Latvijā), Latvijas Radio 2 (visklausītākā radio stacija Latvijā), Latvijas Radio 3 – Klasika (vienīgais klasiskās mūzikas kanāls Latvijā), Latvijas Radio 4 – Doma laukums (kanāls mazākumtautību valodās), jauniešu multimediālā platforma Latvijas Radio 5 – Pieci.lv.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.:  +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv