Pirmdiena, 2024. gada 10. jūnijs

Vārda diena: Malva, Anatols, Anatolijs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio un Lsm.lv uzsāk projektu "Eirobumbas"

Vai 32 000 eiro mēnesī ir daudz vai maz? Tas ir viens no jautājumiem, ko uzdod Latvijas Radio, Latvijas sabiedrisko mediju portāla lsm.lv un „Euranet Plus” jaunais video projekts „Euroballs” jeb „Eirobumbas”.

Projekta ietvaros tiks parādītas 12 unikālas animācijas īsfilmu sērijas par Eiropu, tās lēmumu pieņemšanas procesiem un mītiem. Un pirmais video ir publicēts lsm.lv jau šonedēļ.

„Eirobumbu” mērķis ir vienkārši un saprotami 12 animācijas sēriju garumā atraktīvā formā informēt par ES jautājumiem. Piemēram, pirmā īsfilma stāstīs par ES institūciju vadītāju un deputātu atalgojumu, otrā – par ES valdošajiem mītiem, katru nedēļu vienā video apskatot ES pilsoņiem aktuālus tematus.

Projekts „Eirobumbas” notiek „Euranet Plus” tīkla ietvaros, kura sastāvā ir arī Latvijas Radio. „Euranet Plus” tīkls sastāv no 15 vadošajām sabiedriskajām un privātajām raidorganizācijām dažādās Eiropas Savienības valstīs. Veidojot pārraides Eiropas Savienības 15 oficiālās valodās, „Euranet Plus” tīkla starptautiskās, nacionālās un reģionālās raidstacijas sasniedz vairāk kā 20 miljonu klausītāju ik dienu.

Pirmo animācijas filmu par ES politiķu algām jau var noskatīties portālā lsm.lv: http://www.lsm.lv/lv/raksts/animacijas/arpus-etera/animacija-eirobumbas-kadas-ir-es-politikju-algas.a86247/. Savukārt sekot līdzi „Euranet Plus” ziņām iespējams Latvijas Radio mājaslapā: http://www.latvijasradio.lv/lv/reklama/euranet-plus/, kā arī sociālajos medijos Facebook un Twitter, meklējot „Euranet Plus Latvia”. 

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv