Tuvojoties svētku laikam, runāsim par pārtikas drošību. Ko darīt, lai rasols vai mājas torte mūs neaizsūta uz slimnīcu? Kādas baktērijas mums ikdienā uzglūn virtuvē? Kādi likumi jāievēro ikdienā, lai pārtiku pagatavotu droši? Cik ļoti jāpievērš uzmanība produktu derīguma termiņiem? Kā pareizi glabāt pārtiku? Vai varam ēst Mura vai Rekša pārtiku? Kas jādara pēc atgriešanās no atvaļinājuma, lai nesaslimtu ar leģionāru slimību? Kur iegūt ūdeni, ja nonāc katastrofu filmas cienīgā situācijā?
Par šiem un citiem jautājumiem runāsim ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" direktora vietnieci laboratoriju jautājumos Olgu Valciņu.
Raidījumu vada Ieva Siliņa.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X