Senais latīņu sakāmvārds māca, ka veselība atrodama ūdenī, tomēr cik daudz mēs par to zinām?
Kā atšķiras fasētais un krāna ūdens? Kādas temperatūras ūdens ir visgaršīgākais? Kā ūdens palīdz noteikt, kur ražo narkotikas? Vai mēs patērējam vairāk ūdens kā mūsu senči? Vai destilēts ūdens ir labs veselībai? Kāpēc notekūdeņi ir sabiedrības spogulis? Kuras Rīgas apkaimes dzer Daugavas ūdeni? Vai drīkst dzert divreiz vārītu ūdeni? Kā Latvijā attīra notekūdeņus? Kā mākslīgais intelekts nosaka, cik kvalitatīvs ir ūdens? Vai dzeramais ūdens ir H2O?

Par šiem un citiem ar ūdeni saistītiem jautājumiem runāsim ar Rīgas Tehniskās universitātes Ūdens pētniecības un vides biotehnoloģiju laboratorijas vadošo pētnieku Sandi Dejus.

Raidījumu vada Ieva Siliņa.