"Ja tu neēd gaļu, kāpēc centies to atdarināt?". Ēdiena entuziaste un recepšu bloga "Ēdamzāle" veidotāja Maruta Rampāne šo tēmu ir izpētījusi un pastāstīs, kāpēc tā notiek ne vien mūsdienās, bet šur tur pasaulē jau kopš senseniem laikiem.
Runāsim par "mock foods" jeb augu valsts alternatīvām tradicionāli no dzīvniekiem gatavotiem ēdieniem, ko gatavo, piemēram, no tofu un seitana jeb kviešu lipekļa. Kas tas ir, kam tas vajadzīgs un kāpēc cilvēki kaut ko tādu vispār grib ēst, ja reiz atteikušies no dzīvnieku ēšanas? Parunāsim par šo ēdienu vēsturi, kas ir daudz senāka, nekā mums varētu šķist.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X