Šis raidījums "Zibens Pa Dibenu" ir veltīts grupas Dzeltenie Pastnieki albumam Bolderājas Dzelzsceļš. 1981.gadā Pastnieki mājas apstākļos ierakstīja savu pirmo albumu, kļūstot par tādu tobrīd pasaulē jau aktuālu žanru kā new wave un regeja pionieriem ne vien Latvijā, bet visā lielajā Padomju Savienībā.

Mūziķi ierakstīja šo albumu, absolūti nedomājot, vai „to translēs radio, to rādīs tē-vē”, kā viņi paši dziedāja savā vēlāk ierakstītajā hitā Milžu Cīņa. Un tā arī notika – mediju atbalsta nebija nekāda un platē tas arī, protams, netika izdots, bet izplatījās magnetofona lentēs, klausītājiem to citam no cita pārrakstot, jo tas bija mūzikā kaut kas absolūti jauns un svaigs laikā, kad cilvēki šeit joprojām tika baroti tikai ar tā saucamo estrādes mūziku. Lielā mērā grupas topošos cienītājus apbūra arī Hardija Lediņa un Jura Boiko dīvainie teksti par čemodānu, zaļo garo vilcienu, lokomotīvi, salauzto kafejnīcu, dzelteno viltus pastnieku un ūdenslīdēju, kurš vienmēr lien tur, kur skaistas kājas brien.

Par vienu nu savām mīļākajām grupām Dzeltenos Pastniekus dēvē slavenais krievu mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis. Albums Bolderājas Dzelzsceļš iekļauts arī Aleksandra Kušnira grāmatā 100 Padomju Roka Magnetofonalbumi (100 магнитоальбомов советского рока) līdzās vālāk slaveno grupu Akvarium, Kino, Mašina Vremeņi, Voskreseņje, DDT tolaik neoficiālajiem albumiem.

 „Stilistiski - viss „dzīvajā”, pielietojot tajā brīdī jau attīstījušos playback tehniku (uz rūpīgi tūnētiem četrceliņu „mājas” magnetofoniem). Lielākā daļa dziesmu veidotas divos rakstījumos, Lokomotīve Jūras Krastā - pat trijos. Tā kā tās lielākoties bija jau gatavas, iepriekš „dzīvi” spēlētas, ieraksts veicās nepilnā mēnesī. Arī izpildījumu kombinēšana ar lentas līmējumiem jau darīja savu smalko darbu,” raksta grupas līderis Ingus Baušķenieks, kurš tikai 2004.gadā Bolderājas Dzelzsceļu pirmo reizi izdeva „oficiālā” kompaktdiska formātā paša dibinātā izdevniecībā IB Ieraksti un visa tirāža tika izpārdota, bet šogad līdz ar citiem saviem albumiem Baušķenieks ievietojis to arī interneta vietnē Bandcamp.

Radio Naba studijā par albumu stāstīs Ingus Baušķenieks un Viesturs Slava.