Meiteņu kvartets „Māsas” nāca no Jelgavas, un, iespējams, tieši tāpēc viņas atklāja un „uzlika” uz lielās skatuves grupa „Prāta Vētra”, uzaicinot par savām iesildītājām kādā no Latvijas turnejām.

Grupa aizrautīgi rotaļīgajās, kaut muzikāli diezgan sarežģītajās dziesmās potenciālu saskatīja ne vien tā saucamās neatkarīgās mūzikas apcirkņos kaut ko interesantu allaž meklējošais Dambis, aicinot viņas uzstāties meiteņu grupu koncertā „Pulkvedī”, bet arī lielā izdevniecība „Mikrofona Ieraksti”, piedāvājot sadarbību divu albumu ierakstīšanā. Iespējams, tāpēc „Māsu” fenomens „iegrāmatots”, atšķirībā no otras brīnišķīgas un arī sen izjukušas tā laika (plus mīnus gadu tūkstošu mija) meiteņu grupas „Granātābolu Namiņš”, kam albums diemžēl nav iznācis, bet grupas dalībnieces turpināja muzicēt „Bērnības Milicijā” un „Hospitāļu ielā”.

Grupas „Māsas” līdere Līga Celma (tagad Celma-Kursiete) pašlaik veiksmīgi darbojas akadēmiskajā mūzikā, bet viņas agrīno kompozīciju uzbūve „Māsu” laikā, plašais balss diapazons un koros izkoptā dikcija izceļ un ļauj labi uztvert spēcīgos dziesmu tekstus, kuru autori ir tolaik vēl pavisam jaunais Kārlis Vērdiņš, dzejas klasiķis Māris Čaklais, Mārtiņš Rēķis un pašas grupas dalībnieces, kuras patiešām ir 2 + 2 māsas. Dziedātājas un ģitāristes Līgas māsa Daina spēlēja taustiņinstrumentus, bet māsas Ingūna un Kristīne Dortānes - sitamos instrumentus, basģitāru un ģitāru. Piedziedāja visas kopā tradīcijās, kas sakņojas piecdesmito un sešdesmito gadu popmūzikā.

Radio Naba studijā visas „Māsas”, iespējams, atkal būs kopā.

„Vai tu vari man pastāstīt, / Kur sliedes tiekas ar jūru, / Kur tramvaji nogalē sevi, / Lecot no kraujas. / Stāsti man pasakas, man nav tev, ko teikt. / Stāsti man melus, ja vēlies!” (M.Rēķis)