• Trešdiena, 2019. gada 18. septembris
  • Vārda diena: Liesma, Elita, Alita
  • Rīgā +8.5°C, DR vējš 1.3m/s, 749mm Hg, 83%
LSM Bērnistaba

Rīta pārraides

07:00

Mūzika

10:00

Mūzika

Dienas pārraides

15:00

Dienas apskats - kultūra, zinātne, izglītība un vide

Dienas apskats. LU Zinātņu mājā notiks Starptautiskā zinātniskā medicīnas konference

Latvijas Universitātes Starptautiskā zinātniskā medicīnas konference Medicīnas fakultātes jaunajā mājvietā, Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, pulcēs nozares ekspertus no Latvijas un ārvalstīm. Pasākums noritēs Universitātes 77. starptautiskās zinātniskās konferences ietvarā. Konferenci ar uzrunu atklās rektors profesors Indriķis Muižnieks, bet organizatoru vārdā dalībniekus sveiks Medicīnas Fakultātes prodekāns profesors Gustavs Latkovskis un profesors Mārcis Leja. Pasākumu ievadīs plenārsēde, bet konferences darbs turpināsies 10 medicīnas nozaru sekciju sēdēs, kurās nozarē atzīti zinātnieki, praktiķi, kā arī doktoranti un rezidenti prezentēs 90 referātu.

Lasīt vairāk

15:20

Mūzika

Vakara pārraides

18:00

Virtuves sarunas

Restorāni pārmaiņu laikā: viesos šefpavārs Ēriks Dreibants

21. gadsimta sākums ir interesants laiks pasaules restorānu ainavā – virzieni un kustības nomaina cits citu, tiek grauti kanoni, norauti baltie galdauti, kūp šķidrais slāpeklis un daudz kas vairs nav tā, kā izskatās. Restorāna apmeklējums kļūst par performanci, bet šefpavārs – par rokzvaigzni. Franču augstās virtuves hegemonijas norietu iezīmē aizraujošas gastronomiskā modernisma izpausmes Spānijā, Lielbritānijā, Dānijā un arī Latvijā jūtama šo transformāciju atblāzma.

Šefpavārs Ēriks Dreibants stāsta par savu pieredzi Latvijas restorānos – sākot no kartupeļu mizotāja līdz vairāku restorānu īpašniekam. 25 darba gadu laikā daudz kas kļuvis citādāks un Ēriks ne tikai piedalījies šajās pārmaiņās, bet tās arī izraisījis un veidojis. Viņš secina, ka restorānu apmeklētāji kļūst jaunāki, pats apmeklējums – arvien demokrātiskāks. Centrā ir garša un produkts, izrādi atstājot otrajā plānā, kaut arī tā joprojām ir nozīmīga gastronomiskās pieredzes sastāvdaļa. 

Lasīt vairāk

19:00

KŪL

20:00

Mūzika

22:00

Mūzika

23:00

Mūzika

Nakts pārraides

00:00

Mūzika

01:00

Mūzika

02:00

Mūzika